Φίλη και φίλε, καλώς ήρθες στο pianistas.gr
Εδώ θα ενημερωθείς για τα μαθήματα πιάνου που παραδίδω. Επιπλέον θα βρεις βίντεο και παρτιτούρες πιάνου.

Virtual piano - Παίξε τραγούδια στο πιάνο χωρίς δάσκαλο

Φίλη και φίλε, 
καλώς ήρθες στο pianistas.gr
Oνομάζομαι  Γιάννης Καλπακής,  και είμαι καθηγητής πιάνου.


O τρόπος εκμάθησης τραγουδιών στο πιάνο που θα περιγράψω πιο κάτω, απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να μάθουν μερικά τραγούδια χωρίς δάσκαλο. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα έχετε την βοήθεια και τις διορθώσεις ενός δασκάλου.

Με την χρήση ενός μουσικού προγράμματος υπολογιστή και συγκεκριμένα ενός virtual piano, θα μπορέσετε  να παίξετε  τραγούδια στο πιάνο
Ένα  εικονικό (virtual) πιάνο με κορυφαία ποιότητα ήχου είναι το
"Virtual Grand Piano Acoustica Pianissimo". 

Το Acoustica Pianissimo θα το κατεβάσετε δωρεάν από το επίσημο site:  www.acoustica.com/pianissimo/index.htm
Στην συνέχεια θα το εγκαταστήσετεΔείτε πως από εδώ: www.acoustica.com/pianissimo/download.htm

Το πρόγραμμα συνολικά είναι εύκολο στην χρήση και ασφαλές για τον υπολογιστή σας.

Ενώ θα ακούτε από το εικονικό πιάνο το τραγούδι που θέλετε, θα βλέπετε παράλληλα και τα πλήκτρα να "πατιούνται" για κάθε μια νότα που ακούγεται.
Το πρόγραμμα αφού το εγκαταστήσετε θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή του  βίντεο που βλέπετε πιο κάτω. Έτσι  τα πλήκτρα θα φαίνονται  με μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Επιπλέον θα μπορείτε να αυξομειώσετε την "ταχύτητα" ( το τέμπο) του τραγουδιού για να βρείτε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα στην αρχή μπορείτε να επιλέξετε μια αργή ταχύτητα ώστε να κινούνται  τα πλήκτρα αργά για να προλαβαίνετε να τα δείτε.


Για να καταλάβετε καλύτερα πως είναι το Acoustica pianissimo, δείτε από το ακόλουθο βίντεο πως είναι:Το acoustica pianissimo παίζει τραγούδια, και γενικότερα συνθέσεις οι οποίες είναι σε μορφή midi.  Για παράδειγμα όλοι ακούμε από τον υπολογιστή μας τραγούδια της μορφής mp3. Το midi είναι κάτι παρόμοιο με το mp3, χρειάζεται όμως τον κατάλληλο player για να ακουστεί. Ένας player για midi είναι  το acoustica pianissimo. Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι άλλων εταιριών.

Αν ψάξετε για τραγούδια midi στο ιντερνετ, μπορείτε να βρείτε  εδώ  ή να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο γράφοντας για παράδειγμα: midi piano songs, ή όπως εσείς νομίζετε. Μετά θα κατεβάσετε το τραγούδι που βρήκατε και θα το ανοίξετε με το acoustica pianissimo.

Επίσης  μπορείτε να κτυπήσετε τα πλήκτρα και με το ποντίκι του υπολογιστή σας ή ακόμα καλύτερα να παίξετε σε αυτό με την χρήση ενός midi controler keyboard.

Το acoustica pianissimo μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά και για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν μαθήματα πιάνου μέσω Skype.

Γράψτε μου οποιαδήποτε ερώτησή σας  στο email μου:


ή καλέστε με στο σταθερό : 2103000396