Φίλη και φίλε, καλώς ήρθες στο pianistas.gr
Εδώ θα ενημερωθείς για τα μαθήματα πιάνου που παραδίδω. Επιπλέον θα βρεις βίντεο και παρτιτούρες πιάνου.

Ρύθμιση ταχύτητας αναπαραγωγής στο youtube

Πολλές φορές βλέποντας κάποιο βίντεο στο youtube,
(όπως ένα βίντεο στο οποίο κάποιος παίζει μουσική), θα θέλαμε να είχαμε την επιλογή να δούμε αυτό το βίντεο σε πιο αργή κίνηση (ταχύτητα αναπαραγωγής) από την κανονική, χωρίς ωστόσο να εγκαταστήσουμε  κάποιο πρόγραμμα.

 Τώρα το ίδιο το youtbe παρέχει αυτή την δυνατότητα κάνοντας χρήση της html5 προβολής.  Το youtube, θα φαίνεται  κανονικά όπως το γνωρίζουμε ως τώρα, ενώ η html5 προβολή είναι η τεχνολογία που το youtube χρησιμοποιεί για να παρέχει τον έλεγχο στην ταχύτητα αναπαραγωγής.  Όλη η διαδικασία είναι αναστρέψιμη.

Εκεί γράφει με λεπτομέρειες πως λειτουργεί η html5 προβολή, ενώ
  • Στο κάτω μέρος της σελίδας που θα σας ανοίξει, γράφει :  "Δεν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στη δοκιμή του HTML5.  Είσοδος στη δοκιμή του HTML5". Θα κλικάρετε στο "είσοδος

 Δείτε την εικόνα:

  • Αυτό ήταν. Από εδώ και στο εξής όποιο βίντεο στο youtube θα βλέπουμε θα έχει  κάτω δεξιά από αυτό, την ένδειξη "κανονική".  Δοκιμάστε τώρα  να δείτε  ένα οποιοδήποτε βίντεο στο youtube. 
 Θα πρέπει να βρούμε την ένδειξη "κανονική" όπως την δείχνω στην εικόνα: 


Πατώντας στο "κανονική" (ταχύτητα), μπορούμε  να επιλέξουμε να παίξει το βίντεο: 
 κανονικά,  
 πιο γρήγορα:  2Χ - 1,5Χ 
 και πιο αργά: 1/2 ή  1/4.

Στην αργή ταχύτητα αναπαραγωγής ο ήχος θα είναι πιο "βραχνός", ωστόσο έχουμε το όφελος ότι μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε το βίντεο πιο αργά.

Αν θέλουμε  να φύγουμε  από την ΗΤΜL5  προβολή του  youtube, πηγαίνουμε στο http://www.youtube.com/html5 (που είχαμε πάει την πρώτη φορά), και στο κάτω μέρος κλικάρουμε  στο 

"Έξοδος από τη δοκιμή του HTML5".
Eλπίζω να σας φάνηκε κατατοπιστικό. 
Αν θέλετε μπορείτε να σχολιάσετε από την φόρμα σχολιασμών που είναι πιο κάτω.